• Na de competitie-indeling is het nu ook duidelijk wie de tegenstanders in de beker zijn voor SEH 1. De mannen van trainer Edwerd Schuring zitten zoals gebruikelijk in een poule van vier en werken daarom drie wedstrijden af. De tegenstanders zijn Oene, Heerde en ’s-Heerenbroek. Daar zitten dus een paar schitterende derby’s bij!

  De eerste bekerwedstrijd van SEH is op zaterdag 3 september. Dan moet de ploeg in en tegen VV Oene voetballen. Dat team eindigde vorig seizoen op een knappe derde plek in de 3e klasse C en mocht zodoende ook meedoen aan de nacompetitie richting een niveau hoger. Dat lukte uiteindelijk niet. Desalniettemin een geduchte tegenstander. Saillant detail: de huidige hoofdtrainer van SEH, Edwerd Schuring, heeft hiervoor ook een aantal jaren dezelfde functie bij Oene gehad.

  De tweede bekerwedstrijd speelt SEH thuis. En dat is een prachtig affiche: de dorpsderby tegen VV Heerde! Afgelopen seizoen zaten beide teams voor het eerst bij elkaar in de competitie, nadat de geel-zwarten de overstap maakten naar de zaterdag. Waar SEH promotie naar de derde klasse via de nacompetitie niet wist af te dwingen, lukten de buren van VV Heerde dat wél. En dus leek het erop dat er dit seizoen geen dorpsderby zou zijn, maar ongetwijfeld tot opluchting van de penningmeester zitten beide teams nu bij elkaar in de bekerpoule. Afgelopen seizoen eindigde de onderlinge wedstrijden in 1-1 (op De Eeuwlanden) en 1-3 (op Molenbeek), onder toeziend oog van veel publiek!

  De derde en laatste bekerwedstrijd in deze poule is voor SEH een uitwedstrijd tegen ’s-Heerenbroek, op het fraaie sportpark Broekerland. Het team speelt volgend seizoen in de 4e klasse E. In het verleden zaten de beide ploegen regelmatig bij elkaar in de competitie. Zoals in het seizoen 2019-2020. Toen was ’s-Heerenbroek de trotse koploper, toen de competitie medio maart werd stilgelegd vanwege het coronavirus.

  Vooralsnog staan alle duels ingepland om 14.30 uur. Alleen de winnaar van de poule gaat door naar de volgende bekerronde. Een week na de laatste bekerpot begint de competitie.

  Ook voor SEH 2 is de bekerindeling bekend. Zij hebben met WHC, ’t Harde en Hatto Heim ook drie teams uit de regio geloot. Over een week of twee volgt de indeling voor teams die in de categorie B spelen. Op 13 augustus, een dag later, volgt dan ook het wedstrijdprogramma.

  Bekijk hier het volledige programma in de voorbereiding en beker voor SEH 1.

   

  Bron foto: Voetbal.nl