• Maak Jan van der Maten ‘vrijwilliger 2023’

  14 nov 2023
 • SEH heeft iedere maand natuurlijk de 'Vrijwilliger van de Maand'- verkiezing, maar dat is (gelukkig) niet de enige vorm van waardering die er is voor mensen die zich jarenlang belangeloos inzetten voor hun club of vereniging. De gemeente Heerde reikt ieder jaar bijvoorbeeld de Vrijwilligersprijs uit, omdat ze de Heerder vrijwilligers heel erg waarderen.
   
  De komende week kan er voor die prijs nog gestemd worden op drie kanshebbers: Steven Gelderman, Henri Marskamp of Jan van der Maten. De uitreiking is op 7 december, dan is de Nationale Vrijwilligersdag. Dan reikt de gemeente voor het eerst ook een prijs uit aan een vereniging, initiatief of organisatie. 
   
  Jan van der Maten is natuurlijk een bekend persoon bij SEH. Naast dat hij zelf voetbalde, is hij sinds eind jaren 90 bij de commissie die gaat over de accommodatie betrokken. En van 1999 tot en met 2013 was hij bestuurslid beheerszaken.
   
  Bovendien is Jan van der Maten al ruim 50 jaar (!) vrijwillig bestuurslid van christelijke fanfare Soli Deo Gloria in Heerde. ,,Als vrijwilliger voel ik me meer verbonden met de vereniging dan wanneer ik alleen lid ben. Ik vind het mooi om elkaar te helpen, aan te vullen en kennis te delen.''
   
  Al is Jan afgelopen september gestopt met zijn bestuursfunctie bij Soli Deo Gloria, stilzitten doet hij niet. Hij is nog steeds vrijwilliger bij de onderhoudsploeg van SEH en bij de Ontmoetingskerk Heerde.
   
  Volgens ons reden genoeg om op Jan van der Maten te stemmen voor de Vrijwilligersprijs van de gemeente Heerde: Just do it! Stemmen kan nog tot en met zondag 19 november. Iedereen kan één keer stemmen. Dat kan wel alleen door in te loggen met een DigiD-gebruikersnaam en -wachtwoord.
   
  Alle informatie over de Vrijwilligersprijs en direct stemmen kan hier.