• De spelers en begeleiders van het jeugdteam JO11-2 van SEH zijn afgelopen zaterdagmiddag in het zonnetje gezet. Dit omdat de ploeg eerder dit seizoen op knappe wijze kampioen is geworden!

  Het is een bijzonder verhaal. Dit team van SEH begon het seizoen nog in de 3e klasse. In de eerste fase van het seizoen verloor de JO11-2 in de laatste vijf minuten het kampioenschap. Toch mochten ze naar de 2e klasse. Voor de winterstop werden ze wederom knap tweede. 

  Maar in het nieuwe kalenderjaar begon het pas écht te draaien: slechts één wedstrijd werd gelijkgespeeld en alle andere duels gingen gewonnen. In zes wedstrijden scoorde de ploeg liefst 35 keer en kreeg het team maar zes treffers tegen. De belangrijke laatste wedstrijd, op een woensdagavond uit bij ’t Harde JO11-1, werd met 2-6 gewonnen. Hierdoor waren ze kampioen!

  In de laatste fase van het seizoen mocht de JO11-2 van SEH, door het behaalde kampioenschap, zelfs nog in de 1e klasse spelen. Dit terwijl ze het seizoen dus in de 3e klasse waren begonnen. Daarin behaalde de ploeg tweemaal een zege. Waaronder de laatste wedstrijd, afgelopen zaterdag. Toen werd er met 3-2 gewonnen van Columbia JO11-1!

  Bij zo’n knap seizoen en sterke prestatie hoort natuurlijk een echte huldiging. Het is inmiddels bijna een traditie bij SEH dat de (jeugd)teams die kampioen zijn geworden tijdens het afgelopen seizoen in de rust van de laatste thuiswedstrijd van het eerste elftal worden gehuldigd. Hoewel er enkele teams van SEH in de resterende weken nog kampioen kunnen worden, kon zaterdag in de rust van SEH 1- Prins Bernhard 1 zo in ieder geval de JO11-2 al het feestje vieren.

  Onder het toeziend oog van veel ouders, vrienden en andere supporters van SEH mochten alle spelers, gehuld in het kampioensshirt, na een persoonlijke toelichting richting de middenstip rennen. Dit natuurlijk onder luide aanmoedigingen en veel applaus. En natuurlijk was er ook aandacht voor de goede begeleiders van dit team. In het clubhuis was er een hapje en drankje beschikbaar voor het jeugdteam, om er zo een echte onvergetelijke dag van te maken.

  Afgaande op het enthousiasme bij iedereen en de vele blije gezichten bij de JO11-2 is dat in ieder geval gelukt!

  Foto: Barend de Ruiter. Bekijk het foto-album voor alle afbeeldingen!