• Jeugd SEH gaat weer langs de deuren met Koekactie

  29 mrt 2024
 • De heerlijke en vertrouwde kandijkoeken van voetbalvereniging SEH zijn binnenkort weer te koop! Deze bekende jaarlijkse actie van de sportclub vindt plaats op maandagavond 8 april. Naar verwachting zullen ruim 200 jeugdleden van SEH weer langs de deuren in en rond het dorp gaan om zoveel mogelijk koeken te verkopen!

  Sinds een paar jaar is de Koekactie, destijds mede door het coronavirus, in het voorjaar. Dat beviel de organisatie goed. Normaal is het vaak op de eerste maandag nadat de zomertijd weer is ingegaan, maar dat is dit jaar in het paasweekend. Daarom is het dit keer een week later. Gelukkig is het zo alweer lekker lang licht.

  De verkopers zijn allemaal actief bij SEH. Met de opbrengst van de koeken worden activiteiten voor de jeugdleden bij de voetbalvereniging georganiseerd. Denk aan het sinterklaasfeest, zwemfestijn of het jeugdweekend. De koeken kosten 2,50 euro per stuk, bij aankoop van drie exemplaren is de prijs slechts 6 euro.

  Kleingeld sparen!
  Maar let op: de kinderen kunnen en mogen alleen contant geld aannemen. Daarom een vriendelijk verzoek aan iedereen om hier rekening mee te houden en alvast wat kleingeld op te sparen voor maandag 8 april. De jonge verkopers, uitkomend in de categorie├źn O10 tot en met O15, zijn met name tijdens de eerste uurtjes van de maandagavond, van circa 18.00 tot uiterlijk 20.15 uur, actief. Interesse? Probeer dus op dat moment thuis te zijn.

  Dat de koeken populair zijn bleek vorig jaar ook weer. Binnen twee uurtjes waren alle meer dan 2800 koeken verkocht. Zelfs de gemeenteraad van Heerde zat dezelfde avond bij hun vergadering nog aan een lekkere plak SEH-koek!

  Voor wie toch niet thuis is of helaas geen verkoper aan de deur heeft gehad: na 8 april zijn tijdens de openingstijden van het clubhuis de koeken- bij beschikbaarheid- ook te koop in de kantine van SEH. Daarbij geldt: op is op!

  Foto: Mariska van den Berg