• Wie in de archieven duikt van voetbalvereniging SEH en op zoek is naar informatie over de allereerste jaren zal maar weinig vinden. Oud-voorzitter Barend de Ruiter heeft daar verandering in gebracht. Zijn meesterwerk, de Molenbeekpapers, is inmiddels gereed!

  De Molenbeekpapers is een werk met meerdere delen over de historie van de club in de periode dat SEH op sportpark Molenbeek voetbalde. Deel 1 gaat in het bijzonder over de onderafdeling tussen 1957 en 1971. Deel 2 gaat over de periode daarna op Molenbeek (van seizoen 1971/72 tot en met 1983/84). Een groot deel gaat over het eerste elftal. Zoals wedstrijdverslagen, voorbeschouwingen en aanstellingen van trainers. Maar ook andere activiteiten komen voorbij en De Ruiter heeft interviews gehouden. Met leden van het eerste uur, met de eerste kampioenen in 1958-1959 of bijvoorbeeld met jonge debutanten.
   
  Eerste exemplaren
  Tijdens de Algemene Leden Vergadering (alv), waarin De Ruiter overigens ook is benoemd tot erelid van SEH, heeft de auteur wat verteld over het project en de boekwerken. Tevens werden er van de beide varianten een eerste exemplaar overhandigd aan het bestuur.
   
  Nu is het bijna tijd voor de productie. Maar: Hoeveel boeken zijn er nodig? Om een betere inschatting te maken lag er tijdens de alv al een intekenlijst. Diverse geïnteresseerden hebben zich reeds aangemeld als koper voor de boeken en ook de komende weken zal er een intekenlijst in het clubhuis te vinden zijn. Heb je interesse? Vul dan zeker je naam en contactgegevens in!
   
  Interesse aangeven per mail
  Maar de eventuele interesse in de boeken aangeven kan vanaf nu ook per mail. En wel via info@vvseh.nl, vermeld daarbij uw contactgegevens en in welke boeken u interesse hebt (één of allebei).
   
  Intekenen kan globaal tot en met het einde van dit jaar. De boekwerken zullen begin volgend jaar gedrukt worden is de verwachting, waarna verspreiding zal plaatsvinden. De prijs is 27,50 euro per boek. Beseffende dat het gaat om werken van zo'n 800 pagina's (!) met een harde kaft een schappelijke prijs, mede dankzij een aantal sponsoren en stichtingen.
   
  In de presentatiegids van eerder dit jaar staat ook al een verhaal met Barend de Ruiter over de Molenbeekpapers. Voor meer info, achtergrond en zijn werkwijze is dat stuk zeker aan te raden! Klik hier.