• Zoals velen inmiddels wel weten: de competities bij de jeugdteams zijn net als vorig jaar onderverdeeld in drie óf vier fasen. De derde fase is voor de meeste pupillenteams inmiddels- bijna- afgelopen (een enkel inhaalduel nog daargelaten), terwijl voor hen over enkele weken de vierde en laatste fase alweer begint. In dit bericht lees je meer over het restant van het seizoen, een aantal belangrijke data en wat dit betekent voor de diverse teams van SEH.
   
  Terugblik
  De eerste fase van het seizoen heeft voor zover bekend tot twee kampioenschappen geleid. In beide gevallen was dat bij de meidentak: MO13-1 werd eerste in de tweede klasse, een week later volgde MO17-1 als de kampioen van de eerste klasse!
   
  De tweede fase stond helaas vooral in het teken van de slechte weersomstandigheden. Wel hadden we twee officieuze kampioenen. Officieus, omdat helaas niet alle wedstrijden zijn gespeeld. De JO17-2 heeft bijvoorbeeld alle vijf de wedstrijden weten te winnen en is daarmee ‘officieus’ kampioen geworden in de vierde klasse. En de MO11-1 pakte wat verliespunten betreft de titel in de eerste klasse!
   
  Na de winterstop was het tijd voor de derde fase. Daarbij is wel onderscheid gemaakt tussen de verschillende jeugdcategorieën. De meidenteams (vanaf MO13) spelen in 2024 bijvoorbeeld een volledige competitie met normaliter veertien wedstrijden. Zij hebben daarna als afsluiting nog een eindtoernooi. Dit zou je kunnen zien als de vierde fase en die is gepland voor 8 juni. De meiden begonnen in het nieuwe kalenderjaar de derde fase (al) op 20 januari.
   
  De junioren, de O13 tot en met O19, spelen een langere laatste fase van het seizoen. Dit zullen zo'n elf speelronden zijn. De eerste wedstrijd stond gepland voor 3 februari, de laatste op 18 mei.
   
  Vier fases
  Tot slot is er het pupillenvoetbal, de O7 tot en met O12. Zij spelen in vier kortere fase. Dat was aanvankelijk direct na de winterstop in zeven speelrondes van 20 januari tot en met 16 maart. De laatste- en vierde- fase van het seizoen begint mede vanwege het paasweekend een paar weken later en zal dit keer uit maar vijf wedstrijden bestaan, het laatste duel is op 18 mei. Fase vier start op 6 april. Op 27 en 28 maart zijn de indelingen en het programma voor deze fase bekend. De nodige teams uit deze categorie spelen overigens in het paasweekend nog een toernooi.
   
  Nog niet alle wedstrijden in de derde fase bij de pupillen zijn gespeeld. Wel hebben we in ieder geval voor zover bekend weer één kampioensteam erbij: De JO10-1 was de sterkste in hun hoofdklasse (zie foto). De JO11-1 kan nog volgen, als zij zaterdag hun laatste wedstrijd winnen. En ook diverse andere jeugdteams, zoals de O8-1, presteerden goed. De JO10-3 won bijvoorbeeld knap vijf van de zeven wedstrijden!
   
  Bij de Onder 8 tot en met Onder 10 pupillen worden geen uitslagen en standen meer gepubliceerd, waardoor het niet altijd even eenvoudig is om te achterhalen wie er eerste is geworden. Mocht er toch een SEH-team in dit overzicht ontbreken: onze excuses hiervoor en we passen het indien nodig graag aan!
   
  Overzicht
  Er kwamen veel feiten, cijfers en data hierboven voorbij. Het kan je daardoor best een beetje duizelen. Wil je het allemaal nog een rustig voor je eigen categorie bekijken? Check dan dit handige document van de KNVB of de speeldagenkalender van het district oost.