• Nadat de teams die in de hogere divisies speelden hun tegenstanders al kenden, zijn de indelingen voor de competities van teams die in de lagere klassen in de categorie A spelen vandaag gepubliceerd! Het betekent dat onder meer SEH 1 nu weet wie de tegenstanders tijdens het komende seizoen zullen zijn.

  De indeling
  SEH treft in de 4e klasse B dertien tegenstanders. Het is dus een competitie van veertien ploegen. Een flink deel daarvan is in meer of mindere mate wel bekend. Natuurlijk staan de derby’s tegen WZC Wapenveld en VEVO weer op de rol! Ook BAS (Biddinghuizen) is net als vorig seizoen competitiegenoot van SEH.

  Veel Veluwse ploegen die vorig seizoen zijn gedegradeerd zullen dit seizoen eveneens tegenstander zijn. Denk aan DSV ‘61 (Doornspijk), ESC (Elburg) en Elspeet. Ook Lelystad ‘67 maakt zijn rentree volgend seizoen in deze vierde klasse.

  Ploegen als CSV ‘28 (Stadshagen-Zwolle), Reaal Dronten, Ulu Spor (Zwolle) en Wilsum zaten vorig seizoen al in de vierde klasse, maar in een andere competitie. Rood Wit ‘58 (Putten) en Stroe zaten ook al bij elkaar in de competitie, eveneens in een andere vierde klasse. Bekijk de afbeelding hierboven voor de volledige indeling.

  Versterkte regeling
  Het is een indeling die zo ongeveer wel te verwachten viel. Met een aantal fraaie derby’s en het weerzien van een aantal Veluwse ploegen, die zeker mooie affiches gaan opleveren. Tegelijkertijd is het een pittige indeling, gezien de versterkte degradatieregeling. Uiterlijk zaterdag 12 augustus wordt het competitieprogramma bekend, de eerste wedstrijd is op zaterdag 23 september!

  Over de exacte promotie- en degradatieregeling voor het komende seizoen is nog weinig duidelijk. We weten dat er weer sprake zal zijn van een versterkte degradatie. Maar zullen er wederom zes teams rechtstreeks degraderen naar de vijfde klasse, net als vorig seizoen? Er zal in ieder geval nu ook voor het eerst rekening gehouden moeten worden met promotie en degradatie (nacompetitie) 4e-5e klasse.

  De voorbereiding
  In de voorbereiding speelt SEH 1 natuurlijk ook de nodige oefen- en bekerduels. De ploeg speelt tegen clubs van verschillende niveaus en veel bekende tegenstanders uit de omgeving. Het voorlopige programma ziet er vooralsnog als volgt uit *:

  * Zaterdag 19 augustus, 14.30 uur: SEH 1- Oene 1.
  * Dinsdagavond 22 augustus, 20.00 uur: SEH 1- Zalk 1.
  * Zaterdag 26 augustus, 14.30 uur: SEH 1- Rood Wit '58 1.
  * Zaterdag 2 september, 14.30 uur: SEH 1- Wijthmen 1.
  * Zaterdag 9 september, 14.30 uur: WZC Wapenveld 1- SEH 1.
  * Dinsdagavond 12 september, 20.00 uur: Heerde 1- SEH 1.
  * Zaterdag 16 september, 14.30 uur: Hattem 1- SEH 1.

  *=
   Onder voorbehoud van wijzigingen!

  De competitie-indelingen in de categorie B zijn inmiddels ook bekend.