• Handvol doelpunten voor SEH tegen hekkensluiter

  11 mei 2022
 • Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH heeft dinsdagavond, tijdens een midweekse speelronde, eenvoudig gewonnen in en tegen Barneveld. Tegen de hekkensluiter uit 4C wisten de Heerdenaren vijf doelpunten te maken. In de slotfase maakte de thuisploeg nog een eretreffer: 1-5.

  SEH wist op voorhand wat het moest doen deze avond: Barneveld is de hekkensluiter en dan telt alleen een (ruime) zege als resultaat. De blauw-witten uit Heerde zijn immers de koploper en de strijd om het kampioenschap is spannend, dus ieder puntje telt!

  Trainer Edwerd Schuring had ten opzichte van zaterdag, de 1-3 gewonnen wedstrijd tegen de Veluwse Boys, wel een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo begonnen Hein Dezijn en Dion van Velsen vanaf de aftrap, evenals de weer fitte Robert-Jan van den Hoek. En op doel stond dit keer Gert Jan Barneveld. Onder meer Tellegen en Van Leeuwen zaten hierdoor op de bank, evenals bijvoorbeeld jeugdspelers Khabuliani en Gruben (O19).

  SEH, spelend in het zwarte uittenue, wist dat het met een vroeg doelpunt de wedstrijd snel kon beslissen en zichzelf daardoor een onbezorgde avond kon bezorgen. Al na drie minuten raakte Robert-Jan van den Hoek het aluminium, na een mooie combinatie met Christijan Vonderman. Het was eenrichtingsverkeer richting de keeper van Barneveld, maar het vizier stond aanvankelijk nog niet op scherp. Ook niet bij de nodige corners en vrije trappen die genomen mochten worden op de speelhelft van de thuisploeg, waar de doedelzak-muziek van het naastgelegen terrein goed hoorbaar was voor iedereen.

  Na twintig minuten spelen is het dan toch raak. Het doelpunt valt uit een standaardsituatie. Een cornerbal van links van Jeremy van de Beek wordt teruggekopt door Vonderman. Rick Zandvliet kopt het leder over de doelman heen: 0-1. Een minuut of vijf later vrijwel hetzelfde recept: corner van links, ingekopt door Vonderman en uiteindelijk was er een rebound. Het doelpunt wordt ter plekke (al dan niet terecht) gegeven aan de captain, Michiel de Gooijer.

  Na goed een half uur spelen krijgt SEH een terechte strafschop, nadat de diepgaande Veldman werd gehinderd. Vonderman ging als specialist achter de bal staan en stuurde de keeper naar de verkeerde hoek: 0-3. Dat bleek ook de ruststand, ook omdat bijvoorbeeld Veldman en Van Velsen niet tot scoren wisten te komen. Rick Zandvliet werd vlak voor de rust vervangen door de jarige Harmen van Oene.

  In het tweede bedrijf blijft SEH de bepalende ploeg, zonder heel groots te spelen. Al snel komt Davy Bax in het veld voor Jeremy van de Beek. Na een paar minuten levert diezelfde Bax een fraaie voorzet af, Rowin Moerenhout knikt binnen: 0-4. Competitiedoelpunt nummer tien alweer van deze centrale verdediger. Het is de zo eerste speler van SEH die dit seizoen de dubbele cijfers haalt.

  Het spel werd slordiger, heel leuk was het niet meer om naar te kijken voor de toeschouwers. Barneveld beet wat meer van zich af en zag bijvoorbeeld Moerenhout een bal vlak voor de lijn weghalen. Toch was het SEH dat nog een keer wist te scoren: wederom was het Vonderman met een droge schuiver in de verre hoek: 0-5.

  Schuring voerde op driekwart wedstrijd een drievoudige wissel door: de jonge talenten Luka Khabuliani, Jochem Tellegen en Anand Gruben kwamen in het veld voor Christijan Vonderman, Rowin Moerenhout en Owen Niemeijer. Zo was het alleen aanvoerder Michiel de Gooijer die zowel zaterdag als dinsdag de volledige wedstrijd speelde. Door die vele wijzigingen werd het spelbeeld er alleen niet beter op.

  Barneveld maakte met nog zo’n kwartier te spelen toch een eretreffer. Verdediger Gruben kon niet voorkomen dat Ezra Nahumury (familie van de Barneveld-trainer Jason Nahumury) dicht bij het doel kon uithalen: 1-5. Vlak voor het einde was Van Oene nog in de buurt van een eigen verjaardagscadeautje, maar zijn poging ging net naast. Scheidsrechter Smeenk, die eenmaal geel had uitgedeeld aan een speler van Barneveld, kon zo gerust affluiten.

  SEH doet dus wat het moet doen en wint eenvoudig van Barneveld. Ook EFC ‘58 en Heerde winnen, waardoor het spannend blijft bovenin. Maar op basis van verliespunten is het team van trainer Schuring nog altijd koploper. Nog vier finales, waarvan één derby. En die is zaterdag om 17.00 uur tegen VEVO. Voor zover bekend is er geen verslag op radio of tv, dus wees vooral welkom op De Eeuwlanden voor de wedstrijd en muzikaal vermaak van Gerben Tijssen!

  Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Hein Dezijn, Michiel de Gooijer ©, Rowin Moerenhout (69. Anand Gruben), Owen Niemeijer (69. Jochem Tellegen); Rick Zandvliet (41. Harmen van Oene), Christijan Vonderman (69. Luka Khabuliani), Jeremy van de Beek (51. Davy Bax); Robert-Jan van den Hoek, Dion van Velsen en Joël Veldman

  Toeschouwers: circa 75

  Alle SEH-goals zijn op beeld vastgelegd en terug te vinden op het Twiter-kanaal!