• FOTO’S: SEH naar finale nacompetitie na zege bij Brummen

  8 jun 2024
 • Het eerste elftal van SEH is nog één overwinning verwijderd van de derde klasse. Het team heeft ook de tweede ronde, of eigenlijk de halve finale, van de nacompetitie overleefd. In Brummen tegen de plaatselijke Sportclub gaf Jochem Tellegen vlak voor rust het goede voorbeeld met een wereldgoal. Mede door uiteindelijk twee rode kaarten voor de stevig spelende gastheren liep de voorsprong uiteindelijk op naar 1-4!

  Na de zege in de eerste ronde van de nacompetitie, wachtte nu de halve finale voor SEH 1. Tegenstander was Sportclub Brummen, de nummer negen uit de 3e klasse A. Niet bepaald een bekende opponent voor de Heerdenaren, dus het was lastig om in te schatten hoe goed dat team was op het eigen hobbelige natuurgrasveld, onder verder prima voetbalomstandigheden.

  Ook dit keer was het een uitduel voor SEH, maar zo voelde het wederom niet. Net als vorige week tegen DFS Opheusden was een ruime meerderheid van de supporters afkomstig uit Heerde. De supportersbus was binnen no-time weer vol, met mensen gekleed in de clubkleuren blauw en wit. De sfeer zat er dan ook al vroeg in en de opkomst was van beide kanten fraai.

  Bij SEH ten opzichte van vorige week, de 1-6 overwinning na verlenging tegen DFS, één wijziging in de basis. Youp Dil begon als spits, waardoor Mark Zandvliet op het middenveld stond. Stan Polkamp was reservespeler. Verder voerde trainer hoofdtrainer Jordy Vakkert geen veranderingen door.

  Stevige duels
  Sportclub Brummen probeerde voetballend door de defensie van SEH te komen. Het was voor de Heerdenaren ook uitkijken voor de standaardsituaties van de thuisploeg en de sterke koppers uit de achterhoede. Maar veel gevaar viel er aanvankelijk niet te noteren. Wel kreeg aanvaller Con Jansen al snel een gele kaart, nadat hij wat stevig doorging op doelman Ties van Leeuwen.

  Rond minuut twintig had SEH een fase met een aantal kansen. Jochem Tellegen, Christijan Vonderman en Joël Veldman wisten niet te scoren. Even later dacht een deel van de aanwezige toeschouwers wel een doelpunt te zien, toen een vrije trap van Jochem Tellegen uiteindelijk via de schouder van een verdediger in het zijnet belandde. Net geen eigen goal dus.

  Heel veel kansen vielen er niet te noteren, maar wat opviel waren de vele felle duels op het middenveld. Beide teams streden voor iedere meter en zochten daarbij de grenzen van arbiter Kuipers op. De scheidsrechter deelde wat gele kaarten uit.

  Schitterende treffer
  Redelijk uit het niets kwam SEH vlak voor rust toch op voorsprong. Jochem Tellegen scoorde een paar maanden geleden uit tegen BAS op geweldige wijze en hij herhaalde dit kunststukje. Van zeker 50 á 55 meter afstand schoot hij de bal over alles en iedereen- de lange doelman Jordy van der Pijl incluis- in het doel: 0-1! Echt een wereldgoal.

  Deed Brummen dan helemaal niets? Zeker wel. De ploeg was voetballend ook zeker niet minder dan SEH en probeerde een paar keer door te komen via de zijkanten of steekpasses richting diepgaande middenvelders, zoals Finn Donderwinkel. Hier reageerde vlak voor rust keeper Ties van Leeuwen alert op.

  Na de rust ging het al snel de goede kant op voor SEH. Een vrije trap van Jochem Tellegen werd gemist door de keeper en werd binnengewerkt door Rowin Moerenhout (en nog een verdediger?): 0-2. Even later zocht Sportclub Brummen wederom de grenzen op bij een flinke overtreding op Joël Veldman. Het was Rico van Ginkel die vervolgens na een opstootje opzichtig een slaande beweging maakte richting Polkamp en uiteindelijk terecht op advies van de assistent-scheidsrechter kon vertrekken met een directe rode kaart.

  Toch nog spanning
  SEH met een man meer op het veld en de spelers die eerder geel hadden ontvangen werden na een uur gewisseld voor Stan Polkamp en Wessel Berghorst. De Heerdenaren genoten nu veel ruimte in de omschakeling en na dik een uur spelen resulteerde dit in de 0-3. Joël Veldman werd op rechts vrijgespeeld en zijn voorzet op Nathan van Dommelen was op maat!

  Ook Wessel Berghorst was al snel in de buurt van een doelpunt, maar stuitte op keeper Van der Pijl. Cas Haverkamp verving Van Dommelen en de aanvalsdrang van SEH ging enigszins liggen. Na driekwart wedstrijd deed Brummen wat terug. Aan de rechterzijde kon zomaar de voorzet gegeven worden, waar voor het doel niet goed op werd gereageerd en de sterke kopper Aiko Hooijman scoorde: 1-3.

  SEH leek er toch wat van te schrikken en Brummen probeerde er zelfs met een man minder een slotoffensief uit te gooien. Dit resulteerde ook wel in wat kansen en hachelijke momenten voor de Heerdenaren, maar uiteindelijk niet in doelpunten.

  Met nog een kleine tien minuten te gaan was de wedstrijd feitelijk wel beslist. Wessel Berghorst maakte een overtreding en Brummen kreeg een vrije trap. Het was echter Con Jansen die hierna vanwege aanmerkingen op de leiding kon inrukken met zijn tweede gele kaart.

  Feest!
  SEH bracht nog wat meer defensieve versterking met Michiel de Gooijer en Wessel Tellegen en met twee man meer op het veld én een marge van twee goals mocht dit niet meer misgaan. Dat gebeurde ook niet en uiteindelijk werd het zelfs nog 1-4. Wessel Berghorst werd diepgestuurd, kapte een verdediger uit en ging in de voorlaatste minuut voor eigen succes in de korte hoek en dat slaagde.

  Na een paar minuten blessuretijd was de wedstrijd afgelopen en kon het feest van de spelers en staf met de vele meegereisde supporters beginnen op het veld!

  Een fraaie en knappe overwinning tegen een fysiek spelend Brummen. De uitslag is mooi, maar de Heerdenaren hebben feitelijk nog niks. SEH staat nu in de finale van de nacompetitie tegen SC Woezik uit Wijchen. Die club eindigde als tweede in de 4e klasse A en won vandaag overtuigend van DSV ’61 uit Doornspijk (3-0). Het duel zal op neutraal terrein worden gespeeld. Daarover ongetwijfeld snel meer via de clubkanalen. Alleen de winnaar van de finale mag zich uiteindelijk melden in de derde klasse volgend seizoen.

  Opstelling SEH: Ties van Leeuwen; Hein Dezijn (82. Wessel Tellegen), Rowin Moerenhout, Christijan Vonderman, Owen Niemeijer ©; Mark Zandvliet (59. Stan Polkamp), Dyon Polkamp (59. Wessel Berghorst), Jochem Tellegen (82. Michiel de Gooijer); Joël Veldman, Youp Dil en Nathan van Dommelen (69. Cas Haverkamp)

  Toeschouwersaantal: circa 350

  Foto: Barend de Ruiter. Check het foto-album voor nog veel meer gemaakte foto's van hem tijdens deze wedstrijd.