• FOTO'S: Knap gelijkspel voor SEH-vrouwen tegen koploper!

  30 mrt 2024
 • Zaterdag 30 Maart. Weinig voetbal in dit paasweekend, maar de SEH-dames moesten tegen koploper EDON. Het vrouwenteam van SEH speelde deze zaterdagmiddag in Zwolle tegen de koploper in de vierde klasse. De eerste seizoenshelft hadden de vrouwen uit Heerde met 5-0 verloren van EDON, dus ze waren benieuwd hoe ze er nu voor stonden.
   
  Niet alleen de SEH-dames speelden op vreemde bodem, ook de vrouwen van EDON speelden niet op hun eigen sportpark vanwege de conditie van het veld, maar op het sportpark van Storica. SEH kon helaas niet op volle oorlogssterkte aantreden.
   
  Door niet al te kordaat optreden kwam SEH al snel met 1-0 achter. De 2-0 viel halverwege de eerste helft. Een schitterend schot van links verdween over doelvrouwe Marit Pool. 

  Jonge doelpuntenmaker 
  Maar SEH kreeg ook voldoende kansen op een doelpunt. Uiteindelijk wist het jongere zusje van Fleur Diender, de 15-jarige (!) Sanne, met twee treffers de stand weer gelijk te trekken. De eerste werd nog vlak voor rust gemaakt, de ander in de tweede helft. Voetballend was EDON misschien iets beter, maar de beste kansen waren voor SEH. Al met al een terechte puntendeling.
   
  'Ook nu was het weer een fysiek en conditioneel zware pot, maar toch hebben we ons er uitgevochten. Een nette 2-2 als uitslag tegen de koploper, wij zijn blij!', aldus de dames. Volgende week voetbalt het team om 14.30 uur tegen HMC VR1. SEH bezet momenteel de keurige vierde plek.
   
  Foto: Barend de Ruiter. Check het foto-album voor nog veel meer gemaakte foto's van hem tijdens deze wedstrijd.