• FOTO'S: Klinkende derbyzege voor SEH in de beker

  9 sep 2023
 • Het eerste elftal van SEH heeft zaterdagmiddag een fraaie overwinning geboekt. Op een warm en zonnig sportpark Monnikenbos in Wapenveld kwam de ploeg van hoofdtrainer Jordy Vakkert in de derby tegen WZC al snel op voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven. De score liep, mede ook dankzij geschutter in de defensie van de thuisploeg, uiteindelijk nog op naar 1-4!

  Voor beide ploegen was het de tweede bekerwedstrijd van dit seizoen. SEH had vorige week nipt met 2-1 gewonnen van Wijthmen. WZC maakte het Hattem in dezelfde speelronde lange tijd lastig, maar verloor uiteindelijk met 3-1. Nu was het tijd voor de gemeentelijke derby. Voor SEH was het dus ook een vroeg weerzien met Edwerd Schuring, de hoofdtrainer van vorig seizoen. Hij is nu de coach van WZC.

  SEH was nagenoeg compleet afgereisd naar Wapenveld, wel ontbrak aanvoerder Michiel de Gooijer. Achterin speelde mede daardoor Wessel Tellegen centraal achterin. Ook Ties van Leeuwen begon vanaf de basis. Het was de eerste wedstrijd voor de keeper in het eerste elftal na lang blessureleed.

  Snelle goals
  Na een sfeervolle opkomst was het begin van de wedstrijd uitstekend voor SEH. Al snel werd er veel gespeeld op de speelhelft van WZC en werd de thuisploeg onder druk gezet. Dat resulteerde in wat corners. Al in de vierde minuut pakte Sem van Lohuizen de afvallende bal uit zo’n hoekschop op en hij lepelde het leder richting tweede paal. Christijan Vonderman bracht de bal weer terug voor het doel, waar Rowin Moerenhout simpel kon binnentikken: 0-1.

  En nog voor de tien minuten waren gespeeld stond SEH ook al met 0-2 voor. De corner van rechts kwam van Jochem Tellegen en Joël Veldman wist de bal achter doelman Brian Mensink, die een ongelukkige wedstrijd keepte, te krijgen.

  SEH bleef de betere ploeg, maar WZC beet na het eerste kwartier iets meer van zich af. De gevaarlijkste speler was linksbuiten Martijn Andeweg. Hij kon na zestien minuten na een diepe bal alleen op keeper Van Leeuwen af, maar de doelman kwam als winnaar uit de strijd. Naast een gevaarlijke voorzet uit een moeilijke hoek van eveneens Andeweg voor een verder leeg doel waren de kansen voor WZC in het eerste bedrijf spaarzaam.

  Derde voor de rust
  Aan de andere kant gebeurde er meer voor het doel. Sem van Lohuizen speelde sterk als buitenspeler, maar zag zijn schoten na individuele acties gekeerd worden door keeper Mensink. Diezelfde doelman ging een minuut of vijf voor de rust wel lelijk in de fout. Hij kwam bij een lange bal niet uit, waardoor Timo Borreman zomaar het leder kon oppikken en met een poging over de keeper en via de lat binnen wist te schieten: 0-3. Dat was ook de ruststand.

  Met twee wissels en ongetwijfeld een stevige toespraak van hoofdtrainer Schuring in de rust begon WZC beter aan de tweede helft. En al snel scoorde de ploeg. Een scherpe voorzet vanaf links werd door één van de aanvallers (vermoedelijk Mike Mijnheer) ingekopt: 1-3.

  Raakte SEH daardoor van de leg? Niet echt, al was het spel wel minder dan in de eerste helft. Ongetwijfeld ook door een beter, feller en actiever WZC. Toch leek de gemoedelijke wedstrijd, waarin aan beide kanten één gele kaart werd uitgedeeld, nooit nog echt spannend te worden. Een vrije trap van Nijland werd gepakt door Van Leeuwen en de thuisploeg schoot nog een keer op de lat, al dan niet in buitenspelpositie.

  Scorende invaller
  Trainer Vakkert wisselde in het laatste half uur vijfmaal en één van de invallers maakte de 1-4. Doelman Mensink liet zomaar gebeuren dat Harmen van Oene de bal op de achterlijn afpakte en hij schoot in het lege doel binnen: 1-4. Even later was de wedstrijd, met in totaal vier drinkpauzes, afgelopen en blies scheidsrechter Weuring voor het laatst op zijn fluit.

  Een klinkende overwinning voor SEH. De blijdschap bij spelers en staf bij de uitploeg was logischerwijs ook groot. Niet eens zozeer vanwege de drie verkregen punten, de bekerwedstrijden op dit niveau zijn immers toch vaak veredelde oefenduels. Maar wél gezien het resultaat: een ruime overwinning voor SEH bij WZC gebeurt niet vaak. In november 2018 wonnen de Heerdenaren bijvoorbeeld voor het laatst, destijds met 0-1.

  De andere bekerwedstrijd in deze poule werd gewonnen door Hattem, met liefst 0-6 bij Wijthmen. Daardoor staan Hattem en SEH beiden op zes punten na twee bekerduels. Volgende week treffen de ploegen elkaar om 14.30 uur op Het Achterveen. Alleen de winnaar van de bekerpoule mag verder. Tussendoor wacht nog een oefenduel dinsdagavond tegen VV Heerde, om 19.30 uur.

  Opstelling SEH: Ties van Leeuwen; Hein Dezijn (61. Luka Khabuliani), Wessel Tellegen, Rowin Moerenhout (80. Owen Niemeijer), Rick Zandvliet ©; Christijan Vonderman, Mark Zandvliet, Timo Borreman (76. Harmen van Oene); Joël Veldman (76. Wessel Berghorst), Jochem Tellegen en Sem van Lohuizen (61. Nathan van Dommelen)

  Aantal toeschouwers: Ongeveer 400.

  Foto: Barend de Ruiter. Check het album voor nog meer gemaakte foto's van Barend de Ruiter tijdens deze derby.