• Na het teleurstellende slot van het seizoen '22/'23 (SEH 2 verspeelde de titel in de laatste wedstrijd), kwam de zomerstop als geroepen. Even de hoofden leegmaken, even geen 4-3-3 of 4-4-2, even met de voeten in het zand, even geen voetbal. Toen daar het bericht kwam van de nieuwe indeling van de 2e klasse D gingen diverse voetbalharten sneller kloppen. Mooie derby's en alle uitwedstrijden binnen 25 kilometer van Heerde; de titel mislopen was zo gek nog niet!

  Hoe mooi is het dan om de competitie te starten in eigen huis tegen de buren uit Heerde. VV Heerde 2 kwam vorig seizoen uit in de 3e klasse. Garanties voor deze wedstrijd bood dat op voorhand niet, aangezien derby's natuurlijk altijd wedstrijden op zich zijn. Het zou in ieder geval een boeiende opening van het nieuwe seizoen worden!
   
  Rommelige openingsfase
  De openingsfase van de wedstrijd was rommelig en leverde met name veel duels op het middenveld op. Er was sprake van een echte derby-sfeer. Dit was ook te merken langs het veld, waar circa 250 toeschouwers de weg hadden gevonden naar het hoofdveld van sportpark 'de Eeuwlanden'. Het eerste kwartier weinig spektakel voor de goal, maar wel spanning en weinig tijd aan de bal voor beide ploegen. Dit zorgde na 16 minuten voor balverlies op de helft van SEH. Via een steekpass kwam de rechtsbuiten van Heerde door via de flank en deze wist de bal breed te leggen op de inkomende aanvaller: 0-1.
   
  Het eerste wapenfeit van SEH volgde snel na de tegentreffer. Jasper van Berkum werd op de rand van het strafschopgebied hard onderuit gehaald, waarbij het de vraag was of de gele kaart volstond. De vrije trap werd vervolgens door Sven Liefers voorlangs geschoten. Het verloop van de eerste helft kenmerkte zich door veel slordigheden in balbezit aan de zijde van de thuisploeg, wat ervoor zorgde dat SEH nooit echt lekker in de wedstrijd kwam. De meeste tweede ballen waren voor VV Heerde, dus er moest zeker een tandje bij in de toch al pittige wedstrijd. Vlak voor rust nog een grote mogelijkheid voor SEH. Een indraaiende vrije trap van Frank Jansen belandde op de paal en even leek het alsof de rebound prooi was voor de inkomende SEH-spelers. Helaas bleek dit niet het geval en werd de kleedkamer opgezocht met een kleine achterstand.
   
  SEH recht de rug
  De thee was nog maar net achter de kiezen of een lange bal van Dylan Houtman kwam bij Jordy Wagenaar terecht. Met een strakke bal schoot hij richting de verre hoek, maar de bal verdween naast de paal. Ook in de tweede helft veel harde duels en opstootjes. Er werd behoorlijk veel geappeleerd en de scheidsrechter bleek hier aardig gevoelig voor te zijn. Taak voor SEH was om zeker niet vergeten te voetballen, want er zat ten opzichte van de eerste helft absoluut meer in het vat. Na 63 minuten de eerste wissel aan de kant van SEH, waarbij spits Niels Schuurman het veld in kwam voor Thijmen Palm. De wissel pakte direct goed uit. Sven Liefers lepelde de bal in de 68e minuut goed de zestien in en Niels, gretig als altijd, wist hier wel raad mee. Na een goede aanname wist hij de vrije hoek te vinden: 1-1!
   
  Kaartenfestijn
  Direct na de 1-1 een grote kans voor de uitploeg, waarbij de bal op de lat terecht kwam. De wedstrijd leek dan eindelijk los te komen. SEH kreeg steeds meer rust aan de bal, mede door invallers Jurian Rosendal en Niels Schuurman. Dit leidde helaas niet tot hele grote kansen in de tweede helft, maar met name tot meer frustratie aan de kant van Heerde. Gele kaart op gele kaart volgde en voor onze Twitteraar Sem werd het allemaal even te veel om live-verslag uit te brengen van het schouwspel. Het voetbalgevecht bereikte haar climax in de slotfase van de wedstrijd. VV Heerde claimde een penalty bij de scheidsrechter, maar hij wilde van niets weten. Diverse spelers van Heerde stormde op de warrige leidsman af met een struikelpartij tot gevolg. De eerste rode kaart van de wedstrijd was in minuut 90 dan echt een feit, maar had zoals gezegd ook al eerder gegeven kunnen worden.
   
  Nog geen minuut later moest ook speler twee van Heerde met rood (tweemaal geel) het veld verlaten, wat de stand op 11-9 in het voordeel van SEH bracht. Er was echter nog maar een minuut te spelen, waardoor het overtal niet benut kon worden en de wedstrijd in een gelijkspel eindigde. Een wedstrijd die in de tweede helft even deed denken aan het memorabele kaartenfestijn in N├╝rnberg op het WK 2006, waar Nederland en Portugal onderdeel van uitmaakten. Maar liefst 12 gele kaarten en 2 rode kaarten stonden symbool voor de intense derby in Heerde, waarin SEH stiekem recht had op meer op basis van de tweede helft. Al zullen degenen met een geel-zwarte bril dat anders vinden.
   
  Speler van het Seizoen 
  Nieuw dit seizoen is de Speler van het Seizoen bokaal. Per wedstrijd ontvangen de drie beste spelers punten van een interne jury, waarbij de Man of the Match 5 punten ontvangt en de nummers 2 en 3 respectievelijk 3 en 1. Aan het einde van het seizoen volgt er een winnaar en een kleine prijsuitreiking. De uitslag van deze wedstrijd:
   
  1. Niels Schuurman - 5 punten
  2. Jurian Rosendal - 3 punten
  3. Kristian Stijf - 1 punt
   
  Volgende week staat de krachtmeting met Hatto Heim 2 op het programma. De ploeg uit Hattem kwam vorig jaar nog uit in de 1e klasse reserve, dus het belooft opnieuw een uitdagende wedstrijd te worden. Met de fiets of met de auto; komt dat zien!
   
  Vergeet in de tussentijd niet om @vvSEH2 te volgen en blijf zo op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het tweede elftal. #GaMeeMetSEH2
   
  Tekst: Christian van Beek
   
  Foto: Barend de Ruiter. Check het foto-album voor nog veel meer gemaakte foto's van hem tijdens deze wedstrijd.