• Het jaarlijkse Boverhoff Jeugdweekend bij SEH vond op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni plaats. Terwijl we de afgelopen jaren konden genieten van prachtig weer, werden we dit jaar geconfronteerd met wisselvallige weersomstandigheden, zoals koelere temperaturen en regen. Dit resulteerde in enkele lekkende tenten en onverwachte aanpassingen.

  ’Evacuatie’
  Het weekend begon op vrijdag met het opzetten van de tenten voor de overnachtende kinderen, gevolgd door een voetbalclinic en een spannend voetbaltoernooi. De finales werden gespeeld in een echte Champions League-sfeer, compleet met rookkanon, vlaggen en muziek. De avond werd verder gevuld met voetballen, het volgen van de start van het EK-voetbal of gezellig samenzijn in de tenten. 's Nachts moesten alle kinderen, sommigen zelfs slapend met luchtbed en al, geëvacueerd worden naar de kantine vanwege hevig onweer: het ‘slecht weer-protocol’ werkte uitstekend!

  Zaterdagochtend begon vroeg met een ontbijt, waarna om 08.30 uur de verschillende spellen op veld 3 van start gingen. Ondanks dat er ook dit jaar weer enkele activiteiten met water waren, zorgden de wind en regen ervoor dat veel kinderen snel afkoelden. Daarom besloten we het programma in te korten en de finale van de penaltybokaal eerder te laten plaatsvinden, wat gelukkig met wat improvisatie goed verliep. Na de prijsuitreiking en het traditionele broodje frikandel en broodje knakworst werd het weekend om 11.30 uur afgesloten, waarna iedereen zich kon voorbereiden op de finale van SEH 1 in Zutphen!

  We willen iedereen bedanken die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan het Jeugdweekend: vrijwilligers, sponsors, ouders/verzorgers en natuurlijk de deelnemers zelf!

  Tot volgend jaar!

  Met vriendelijke groet,
  Het organisatiecomité


  Tot slot een punt van aandacht: het Jeugdweekend is een intensief gebeuren (onder andere een gebrek aan nachtrust), die vaak ook nog in een periode valt waarin velerlei andere activiteiten plaatsvinden, zoals een schoolkamp. Wanneer kinderen zich opgeven, verwachten we dat iedereen volledig meedoet aan het programma! Eerder afhaken is in principe niet mogelijk, tenzij er zwaarwegende omstandigheden zijn, zoals ziekte. Het organiseren van het Jeugdweekend kost veel tijd, moeite en geld dus we rekenen op de inzet van alle deelnemers om er een geslaagd evenement van te maken.

  Foto's: Leon Schotman. Check het foto-album voor een selecte keuze van al hem gemaakte foto's tijdens dit evenement. Op de Facebookpagina van SEH zijn nog véél meer afbeeldingen, ruim 200, te vinden!