• Eerste ‘Molenbeekpapers’ uitgereikt

  14 feb 2023
 • Een ideaal naslagwerk voor de club én een collectorsitem voor veel oud-voetballers: De ‘Molenbeekpapers’ zijn gereed! Deze boekwerken over de historie van SEH zijn de laatste jaren gemaakt door Barend de Ruiter. Hij heeft afgelopen zaterdag van de eerste beide delen een exemplaar overhandigd aan Bram Horst, de voorzitter van SEH (zie foto).

  Over Molenbeekpapers
  De Molenbeekpapers is een werk met meerdere delen over de historie van de club in de periode dat SEH op sportpark Molenbeek voetbalde. Deel 1 gaat in het bijzonder over de onderafdeling tussen 1957 en 1971. Deel 2 gaat over de periode daarna op Molenbeek (van seizoen 1971/72 tot en met 1983/84). Een groot deel gaat over het eerste elftal. Maar ook andere activiteiten komen voorbij en De Ruiter heeft interviews gehouden. Met bijvoorbeeld leden van het eerste uur, de eerste kampioenen in 1958-1959 of jonge debutanten.

  Tijdens de laatste Algemene Leden Vergadering (alv), waarin De Ruiter overigens ook is benoemd tot erelid van SEH, heeft de auteur aan andere leden van de club al wat verteld over het project en de boekwerken. Er was vanaf toen ook de mogelijkheid voor geïnteresseerden om zich op te geven, via een intekenlijst of een mailtje.

  Uitgifte
  De boekwerken zijn begin dit jaar gedrukt en inmiddels klaar voor verspreiding en uitgifte. Iedereen die een bestelling heeft gedaan kan de boek(en)
  tegen contante betaling op zaterdag 11 en zaterdag 18 maart tussen 14.00 en 15.00 uur ophalen in het clubhuis van SEH. De prijs is 27,50 euro per boek. Beseffende dat het gaat om werken van zo'n 400 pagina's per stuk met een harde kaft een schappelijke prijs, mede dankzij de bijdragen van een aantal sponsoren en stichtingen.

  De auteur, Barend de Ruiter, is op beide dagen ook aanwezig om indien gewenst de boeken persoonlijk te signeren. Voor iedereen die nog niet besteld heeft: de boeken zijn dan ook op de genoemde tijdstippen op 11 en 18 maart te koop in het clubhuis. De oplage is beperkt, dus wees er wel snel bij!

  In de online presentatiegids van SEH, van eerder dit jaar, staat ook al een verhaal met Barend de Ruiter over deze Molenbeekpapers. Voor meer info, achtergrond en zijn werkwijze is dat artikel zeker aan te raden! Klik hier.

  Radio-interview
  Naar aanleiding van de uitreiking van de eerste boeken heeft er zaterdag 18 februari een interview plaatsgevonden bij het RTV794-programma Zaterdagsport. Luister hier het gesprek met Barend de Ruiter terug!