• Middenvelder Christijan Vonderman is verkozen tot de ‘DA Drogisterij & Parfumerie Heerde speler van het jaar’, van het seizoen 2021-2022. De felbegeerde wisselbeker, met daarop nu ook zijn naam, is daarom deze week door bestuurslid voetbaltechnische zaken Gert Toorn van de voetbalvereniging uit Heerde aan de speler van het eerste elftal uitgereikt.

    Ook dit seizoen werd tijdens iedere thuiswedstrijd van SEH 1 de man of the match verkozen. Doorgaans vier ‘vaste volgers’ van het team mochten aan de vijf beste spelers punten geven. Vonderman werd dit seizoen tweemaal uitgeroepen tot man of the match na een thuiswedstrijd. Naast een pakketje met inhoud van sponsor DA voor de beste speler van dat duel werd er ook een totaalklassement bijgehouden over het hele seizoen. De winnaar daarvan ontvangt aan het eind van het seizoen de wisselbeker.

    Na dertien thuiswedstrijden, om precies te zijn twaalf competitieduels én een nacompetitie-pot, kwam uiteindelijk dus Christijan Vonderman als winnaar uit de bus. Hij bleef zo zijn teamgenoten Sven Veldhuis en Joël Veldman voor, al waren de verschillen uiteindelijk niet groot.

    ,,Christijan is het afgelopen seizoen van grote waarde geweest voor de selectie. Hij heeft vrijwel alle duels gespeeld en was daarin vaak belangrijk voor het team, zowel aanvallend als verdedigend. Dat hij uiteindelijk als eerste is geëindigd in het klassement voor de DA Drogisterij & Parfumerie Heerde speler van het jaar verbaast me daarom niet. We zijn ook blij dat hij komend seizoen deel gaat uitmaken van de Voetbaltechnische Commissie (VTC)’’, aldus bestuurslid Gert Toorn.

    Het eerste elftal van SEH eindigde het afgelopen seizoen op een derde plek in de 4e klasse C. In de tweede ronde van de nacompetitie, voor promotie naar de derde klasse, werd er verloren van HTC. Komend jaar zal de strijd rondom de ‘speler van het jaar’ bij SEH 1 weer verder gaan. De complete uitslag is hier te vinden.