• Na de competitie-indeling is het nu ook duidelijk wie de tegenstanders in de beker dit seizoen zullen zijn voor SEH 1. De mannen van de nieuwe trainer Jordy Vakkert zitten zoals gebruikelijk in een poule van vier en werken daarin drie wedstrijden af. De tegenstanders zijn Wijthmen, WZC Wapenveld en Hattem. Daar zitten dus weer een paar schitterende affiches/derby's bij!

  De eerste bekerwedstrijd van SEH is op zaterdag 2 septemberVV Wijthmen komt dan op bezoek naar De Eeuwlanden. Die ploeg speelt dit seizoen in de nieuwe vijfde klasse. Daarvoor acteerden de roodhemden jarenlang in de vierde klasse. Daarin trof het ook regelmatig SEH. Afgelopen winterstop werd er nog geoefend door beide ploegen tegen elkaar. Het werd een nipte thuisoverwinning (2-1) voor de Heerdenaren. Het winnende doelpunt kwam toen van jeugdspeler Angel Palma.

  Net als de afgelopen seizoenen speelt SEH weer twee uitduels in de beker. Op 9 september wordt er in Wapenveld gespeeld tegen WZC. Dat is natuurlijk een zeer bekende tegenstander. De wedstrijden tegen dit team zijn echt derby‚Äôs. Beide ploegen zaten het afgelopen seizoen bij elkaar in de competitie en dat zal ook het komende jaar weer het geval zijn. De Wapenvelders waren dicht bij promotie naar de derde klasse, maar verloren in de finale. Het is ook een snel weerzien met Edwerd Schuring. Hij was het afgelopen seizoen hoofdtrainer bij SEH, maar zwaait nu de scepter bij WZC. Vorig jaar eindigde het competitieduel in Wapenveld gelijk. In Heerde won WZC het allereerste competitieduel van het seizoen met 0-2.

  De derde en laatste bekerwedstrijd in deze poule vindt op 16 september voor SEH in en tegen VV Hattem plaats. Ook dat is een bekende tegenstander. In het verleden, met name een kleine tien jaar geleden, werden regelmatig onderlinge potjes gespeeld. Vaak spannend, bijvoorbeeld in de strijd om een kampioenschap. Hattem speelt inmiddels al jaren in de derde klasse en lijkt daarmee de sterkste tegenstander in deze poule te zijn. Afgelopen seizoen speelde de ploeg nog in de nacompetitie voor de tweede klasse, maar dat leverde geen promotie op. Enkele keren vonden er de laatste jaren nog wel oefenduels plaats tussen SEH en Hattem. In de voorbereiding van het seizoen 2019-2020 werd het in Hattem 0-1 voor SEH. In januari 2020 won Hattem juist in Heerde. En in 2018 werd door Hattem in de beker een klinkende overwinning behaald: 5-0.

  Vooralsnog staan alle duels ingepland om 14.30 uur. Alleen de winnaar van de poule gaat door naar de volgende bekerronde. Een week na de laatste bekerpot begint de competitie, op 23 september. De indeling hiervan is al bekend, uiterlijk zaterdag 12 augustus volgt nog het competitieprogramma.

  Ook voor andere teams die uitkomen in de categorie A, zoals SEH 2, is de bekerindeling bekend. Zij treffen in uitduels WHC 2 en Owios 2. En thuis wacht tussendoor een treffen met Nieuwleusen 2. De meeste andere teams moeten wachten tot 11/12 augustus om te weten welke tegenstanders zij zullen ontmoeten aan het begin van het seizoen.

  Bekijk hier het volledige programma in de voorbereiding en beker voor SEH 1, inclusief de indeling in de competitie.