• AFGELAST: Dorpsderby voor de vrouwen!

  24 nov 2022
 • LET OP: DONDERDAGMIDDAG IS BEKEND GEWORDEN DAT HET DUEL NIET DOORGAAT EN WORDT VERPLAATST!

  Een leuke en spannende wedstrijd aanstaande zaterdagmiddag voor ons Vrouwen 1-team! Zij spelen om 14.30 uur op sportpark 'De Eeuwlanden' de dorpsderby, oftewel de wedstrijd tegen de dames van VV Heerde. En alle publiek is daarbij natuurlijk welkom!

  Een (korte) voorbeschouwing
  Onze vrouwen zijn aan een geweldig sterk seizoen bezig. De laatste wedstrijd werd overtuigend met 4-1 gewonnen van VSCO '61. Een week eerder werd de derby in Wapenveld ook gewonnen. Met rust was het al 0-2, uiteindelijk werd het 0-7!

  Het maakt dat de dames van trainer Martin Borreman momenteel de trotse koplopers zijn in de competitie. Zonder puntverlies zelfs nog. De ploeg heeft 21 punten behaald uit zeven wedstrijd. De dames hebben tot nu toe het meest gescoord van alle teams én niet onbelangrijk: ook de minste treffers tegen. Er wachten nog wel een paar pittige potjes tot de winterstop.

  Zo is VV Heerde toch wel een geduchte concurrent. Die ploeg heeft nog de nodige duels in te halen, maar staat reeds op de vierde plek op de ranglijst. Hun laatste duel werd nipt gewonnen van Swift '64 en daarvoor werd er van EZC '84 uit Epe gewonnen met 7-0. Ter vergelijking: SEH won met 7-1 van die ploeg.

  Heerde vinden we op plek vier op de ranglijst, met 9 punten uit vier duels. Qua aantal verliespunten staat dit team zelfs nog iets hoger, maar de dames hebben zoals gezegd nog wel wat wedstrijden in te halen.

  Bekernederlaag
  Dit seizoen is er al eerder een wedstrijd geweest tussen de vrouwen van SEH en Heerde. Dit was voor de beker op 17 september. Dat duel eindigde in 1-2 voor de geelzwarten. SEH heeft dus nog wat recht te zetten!

  Dat de Vrouwen van SEH het goed doen is bepaald geen toeval: De club heeft een bloeiende vrouwen/meidenafdeling, met zeker een stijgend niveau: de MO13, MO15 én MO17 eindigden bijvoorbeeld bovenaan de ranglijst in de eerste fase van deze competitie. En de MO15 van SEH staat in de tweede fase momenteel zelfs bovenaan in de Hoofdklasse!

  Zeker ook met het oog op de toekomst is de meiden/vrouwenafdeling van SEH nog wel op zoek naar versterking! Een keertje mee komen trainen kan natuurlijk altijd. Neem gerust eens contact op met Ben Toorn voor meer info of vragen: bwtoorn@hotmail.com

  Ook leuk: Vanaf komende zaterdag starten de dames met iets nieuws, namelijk: ‘De meiden van de week!’ Dit is een soort ‘Pupil van de Week’, zoals bij wedstrijden van SEH 1. Elke thuiswedstrijd gaat het hierbij om twee meiden van SEH MO13-2. Houd hiervoor de socials van ons vrouwenteam in de gaten!

  Hoofdveld SEH
  Zaterdag is dus de dorpsderby op sportpark 'De Eeuwlanden'. Op veld 1 wordt er om 14.30 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter E. Stijf. Gezien de stand op de ranglijst en de recente uitslagen van beide ploegen zijn er voldoende ingrediënten voor een spannende, maar bovenal sportieve en leuke pot voetbal. Alvast veel plezier daarbij gewenst!