SEH wint toernooi na zege op Emst

Zaterdag 19 augustus 2017

Het eerste elftal van SEH heeft zaterdagmiddag het Univé Hanendârptoernooi bij vv Emst gewonnen. Nadat de ploeg van trainer Sander Goosensen afgelopen dinsdag al met 2-1 te sterk was voor EZC´84 uit Epe, won het team dit keer van de lokale trots: 2-3. Daardoor heeft SEH ook het Hanendârptoernooi gewonnen.

SEH begon op de fraaie mat uitstekend aan de wedstrijd en kwam in de vierde minuut al op een 0-1 voorsprong dankzij Harmen van Oene. Hij ging goed om met de kans die hem werd geboden door Hans Veldhuis. De uitploeg bleef het betere team en kwam na ongeveer een kwartier via een fraaie aanval bijna op 0-2, maar jongeling Jeremy van de Beek zag zijn schot op de lat belanden. Na circa 20 minuten kwam Emst, dit seizoen uitkomend in de 5e klasse zondag, uit het niets op 1-1. Een voorzet van de zijkant vloog over alles en iedereen in de verre hoek achter doelman Richard Tijssen. Met name SEH kreeg in het vervolg van de eerste helft nog wel mogelijkheden, maar kwam niet meer tot scoren.

Trainer Goosensen stuurde na de rust drie nieuwe spelers het veld in, nadat Sander Draaijer voor de rust al de geblesseerd geraakte Niels Schuurman had vervangen. Na bijna een uur spelen kwam SEH weer op een verdiende voorsprong. Mark Zandvliet legde de bal klaar voor Sander Draaijer: 1-2. Evenals de eerste helft had de uitploeg in het tweede bedrijf het betere van het spel. Dat resulteerde een kwartier voor tijd in de 1-3 van Sven Veldhuis op aangeven van Mark Zandvliet. Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar de scheidsrechter gaf Emst nog een strafschop na een valpartij in het zestienmetergebied. De ploeg van trainer Harrie de Graaf (oud-trainer bij SEH) pakte het cadeautje uit. Daarmee kwam de eindstand van 2-3 op het scorebord.

Na afloop werd duidelijk dat SEH het Univé Hanendârptoernooi ook had gewonnen. Aanvoerder en doelman Tijssen mocht de cheque van 175 euro, te besteden voor de jeugd, en een wisselbeker in ontvangst nemen.